Hoeveel dae broei 'n wilde eend eiers uit en in watter neste lê dit?

Hoeveel dae broei 'n wilde eend eiers uit en in watter neste lê dit?

Pluimveeboerdery op 'n plaas of persoonlike filiaal begin soms met die verskyning van 'n wilde eend wat die eienaars uit hul natuurlike habitat bring. Die aanpassing van 'n voël by nuwe toestande is lastig, maar as dit moontlik is om nageslag in gevangenskap te teel, sal die eendjies goed voel in die pluimveetuin. Dit laat vrae ontstaan ​​oor hoeveel dae verskillende soorte wilde eende hul eiers uitbroei, hoe nes plaasvind en hoeveel eendjies verwag kan word.

Waar maak wilde eende nes?

Onder natuurlike omstandighede bou wilde eende neste minder gereeld op afgeleë plekke naby die reservoir - op 'n afstand daarvan. Dit kan struikgewas, rietdikte, tussocks, dooie hout, verlate holtes wees. Die verantwoordelikhede vir die reëling van die nes, sowel as die broei van eendjies, val op die wyfies, en drake neem gewoonlik nie deel aan die proses nie.

Die mees verspreide wilde wilde eend in Rusland lê dikwels in die onderste laag. Die nes lyk soos 'n plat inkeping in gras of grond. Die wyfie maak die verdieping van die snawel aan die bors gelyk en beweeg in 'n sirkel. Die wilde eendgogol vir die nes kies verlate holtes, wat op 'n hoogte van tot 15 meter kan wees. Die nes van die wilde skede kan 'n paar kilometer van die reservoir op die grond of ondergronds geleë wees, in 'n verlate hol.

Wilde eende bou hul neste van materiale wat in die omgewing gevind kan word - droë gras, dun takke. Die sye word gevorm uit pluis wat uit die bors gepluk word, waarvan die hoeveelheid toeneem met die aantal eiers in die koppelaar. Dons word gebruik om warm te bly, en die wyfie lê die bodem daarmee en bedek die koppelaar as sy die nes verlaat.

In kunsmatige toestande is dit nodig om die eend 'n aparte hoek te gee om die broeihaan van ander voëls af te omhein. Om die nes te rangskik, is 'n lae mandjie, 'n digte kissie, 'n klein houtkissie van 40 by 50 sentimeter geskik met sye van 10 sentimeter hoog. Hooi, strooi of saagsels word op die bodem geplaas.

Langs die nes plaas hulle kos en water, 'n bad of 'n ruim waterbak om te bad. Die water moet gereeld verander word om dit skoon te hou. Dit is nodig om die reinheid van die wyfie te behou en gesonde nageslag uit te broei.

Hoeveel dae broei eiers uit?

In die natuur begin wilde eende in April of Mei eiers lê. Die wyfie lê elke dag 1 eier en die broei begin vanaf die dag waarop dit gelê word.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

Eende van die gogol- en skaapspesies broei oor 28-30 dae (minder gereeld tot 40 dae), en die wilde wilde eend sit 26-28 dae op eiers.

Die presiese periode van kuikens van kuikens, benewens die spesie van die voël, hang ook af van die omgewingstoestande (temperatuur, humiditeit, lengte van daglig). Aanvanklik verlaat die eende die koppelaar om twee keer per dag te eet en te swem. Op die laaste stadium van die inkubasie probeer wyfies om nie die nes te verlaat nie.

Hoeveel eendjies broei hulle in die natuur?

Die aantal eiers in die koppeling van 'n eend hang af van die spesie, sowel as die area van sy habitat. Op suidelike breedtegrade, onder gunstige toestande, is koppelaars gewoonlik meer as in die noordelike. Kloue van wilde eende van verskillende soorte:

Wilde eend spesiesAantal eiers in 'n koppelaarEier voorkomsGemiddelde broeitydperk, dae
Mallard9-13Eiers met gereelde vorm, wit met 'n effense ligte olyfkleurige tint, wat verdwyn as die koppelaar geïnkubeer word26-28
Gogol5-13Eiers is ovaal in donkergroen of blougroen kleur29-30
Peganka3-12Eiers het die regte ovale vorm, die dop is blink, wit of met 'n okerkleur29-31

Gemiddeld lê wilde eende 8-10 eiers. Die koppelaar kan verdubbel as twee wyfies om een ​​nes aansoek doen. In hierdie geval is die nageslag van albei eende gedoem - die koppelaar bly verlate. 'N Eend kan eiers in 'n verwoeste nes lê, maar dit sal nie bevrug word nie.

Eendjies broei bedags saam, ongeag die datum waarop elke eier gelê word. Na 12-15 uur verlaat die kroos reeds die nes. Eendjies sien goed, beweeg op die land, swem en duik op hul eie. Aanvanklik probeer die kuikens om nie ver van die moeder af te gaan nie, en kom elke 2 uur onder die vlerke van die wyfie bymekaar.

Rakkies, anders as ander eende, is betrokke by die grootmaak van kuikens. Soms sal verskeie broeisels van Shellings verenig en saam beweeg. Inteendeel, wilde eende nie kontak met ander broeisels aanvaar nie - hul kuikens en wyfies herken mekaar goed en hou mekaar uitmekaar.

Wanneer begin eendjies vlieg?

Eende se nageslag groei en ontwikkel vinnig. Sodra regte vere aan alle kante van die eendjies in plaas van die rand begin verskyn het, wend hulle hul eerste pogings aan om op te styg. Mallard kuikens begin 50 dae nadat hulle van die eiers uitgebroei het, bo die oppervlak vlieg, en na 7-10 dae vanaf die eerste pogings staan ​​hulle reeds heeltemal op die vleuel. Die nageslag van die wilde-eend-gogol begin ongeveer dieselfde tydsbestek vlieg - 57-66 dae, en die herder-eendjies kom vroeër op die vleuel - in die periode van 45 tot 50 dae.


Kyk die video: Bijzondere verrassing onder bloemenpot: eend met maar liefst 17 jonge kuikens